×

Ασφάλεια Ταξιδιού: Επιβάρυνση ή αναγκαιότητα;
Καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και τα σχέδιά μας για ξεκούραση μέσω ενός ταξιδιού πλησιάζουν προς υλοποίηση, καλό θα ήταν να δούμε και μία λύση η οποία θα αφαιρέσει κάθε έγνοια από το υποσυνείδητό μας. Στο κάτω-κάτω σκοπός των διακοπών είναι η χαλάρωση και απόλυτη ηρεμία!

Μία συνήθεια την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν δεδομένη κάθε φορά που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους αλλά όχι εμείς οι Κύπριοι, είναι η ασφάλιση ταξιδιού. Αυτό όμως είναι ένα σημαντικό λάθος, το οποίο μπορεί να μας φορτώσει άγχος και να κάνει τις διακοπές μας πολύπλοκες ενώ δεν πρέπει να είναι.

Ο σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να καλύψει έκτακτες δαπάνες ή ζημιές εάν κάτι απροσδόκητο προκύψει όταν βρισκόμαστε εκτός της χώρας μας σε διακοπές ή σε επαγγελματικό ταξίδι. Συνήθως τα οφέλη καλύπτουν δαπάνες που ενδέχεται να επιβαρυνθείτε εκτός της χώρας σας. Η ασφάλιση αυτή θα καλύψει επείγουσα ιατρική περίθαλψη, ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια ή κλοπή αποσκευών, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων ή και την προσωπική αστική ευθύνη. Η κάλυψη της αστικής ευθύνης προστατεύει τον ασφαλισμένο, αλλά και τα προστατευόμενα μέλη (της οικογένειάς) του, από σωματικές βλάβες και απώλεια ζωής που θα προκαλέσουν σε τρίτους καθώς και τις υλικές ζημιές σε περιουσία/πράγματα ή ζώα ιδιοκτησίας τρίτων.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι συνήθως μια σταθερή, βραχυπρόθεσμη ασφάλιση που καλύπτει εσάς και τα υπάρχοντά σας σε ένα συγκεκριμένο ταξίδι. Μπορείτε να αγοράσετε κάλυψη για μεμονωμένα ταξίδια ή να λάβετε ετήσια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν ταξιδεύετε συχνά. Θα υπάρχουν διαφορές στην τιμή ανάλογα με το πού ταξιδεύετε, το χρονικό διάστημα που ταξιδεύετε και συχνά την ηλικία σας και τα όρια κάλυψης για κάθε ασφαλιστικό όφελος. Για παράδειγμα, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Εξασφάλιση

Σε αντίθεση με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η ταξιδιωτική ασφάλιση παρέχει τα πρόσθετα οφέλη της ευρύτερης κάλυψης όσο λείπετε από την πατρίδα σας. Ανάλογα με το πακέτο που επιλέξατε, καλύπτεστε όταν συμβαίνει κάτι απροσδόκητο σε εσάς ή στα υπάρχοντά σας, εάν το ταξίδι σας διακοπεί ή ακόμα και αν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας προτού ξεκινήσει.

Είτε έχετε ήδη ασφάλεια είτε όχι, ακολουθούν ορισμένα βασικά σημεία τα οποία είναι καλό να μελετήσετε πριν ολοκληρώσετε την αγορά ενός συμβολαίου:


Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική από κάποιες χώρες για να σας επιτρέψουν να μπείτε στην επικράτειά τους. Αυτό είναι αρκετό για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητά της. Εσείς απλώς διαλέξετε, με τον ασφαλιστή σας το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας οικογενειακές και οικονομικές προτεραιότητες.

Η AKD Insurance παρέχει προγράμματα ασφάλισης ταξιδίου για όλους τους μόνιμους κάτοικους Κύπρου και Ελλάδος, καθώς και για μόνιμους κάτοικους ΕΕ. Επικοινωνήστε με τα γραφεία μας για παιρετέρω πληροφόριση ή προσφορά.

Ανδρέας Δημητρίου
Director
AKD Insurance Ltd
andreas@akdinsurance.eu