×

Συνέντευξη Ανδρέα Δημητρίου στο “tothemaonline.com”
Ολόκληρη η ανάρτηση: Καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και τα σχέδια για ξεκούραση μέσω ενός ταξιδιού πλησιάζουν προς υλοποίηση, ένα από τα σημεία στη λίστα είναι και η ασφάλεια ταξιδιού.

Μιλώντας στο ThemaOnline o ασφαλιστής, Founder & CEO της AKD Insurance Ltd, Ανδρέας Δημητρίου, αναλύει γιατί είναι σημαντική η ταξιδιωτική ασφάλεια, τώρα περισσότερο από ποτέ, και ποια είναι τα πιο συνηθισμένα περιστατικά όπου η κάλυψη ήταν σωτήρια. «Είναι πιο σημαντική τώρα κυρίως για το κορωνοϊό καθώς τα περισσότερα κράτη για σκοπούς νοσηλείας ζητούν ασφαλιστική κάλυψη», υπέδειξε.

«Ο σκοπός της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να καλύψει έκτακτες δαπάνες ή ζημιές εάν κάτι απροσδόκητο προκύψει όταν βρισκόμαστε εκτός της χώρας μας σε διακοπές ή σε επαγγελματικό ταξίδι. Τα οφέλη καλύπτουν δαπάνες που ενδέχεται να επιβαρυνθούμε εκτός της χώρας μας. Η ασφάλιση αυτή θα καλύψει επείγουσα ιατρική περίθαλψη, ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια ή κλοπή αποσκευών, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων ή και την προσωπική αστική ευθύνη. Η κάλυψη της αστικής ευθύνης προστατεύει τον ασφαλισμένο, αλλά και τα προστατευόμενα μέλη (της οικογένειάς) του, από σωματικές βλάβες και απώλεια ζωής που θα προκαλέσουν σε τρίτους καθώς και τις υλικές ζημιές σε περιουσία/πράγματα ή ζώα ιδιοκτησίας τρίτων», ανέφερε ο Ανδρέας Δημητρίου.

Ερωτηθείς εάν οι Κύπριοι αγοράζουν ταξιδιωτική ασφάλεια και ποιες καλύψεις προτιμούν, απάντησε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως από επιχειρηματίες, τόσο για τους ίδιους όσο και για το προσωπικό τους, και μάλιστα προτιμούν την ετήσια ασφάλεια. «Οι πλείστοι πολίτες κάνουν όταν θα πάνε σε ένα μακρινό ταξίδι, δεν έχουν βάλει ακόμη στη ζωή τους τα κοντινά ταξίδια», σημείωσε.

Τα πιο συνηθισμένα συμβάντα όπου χρειάστηκε ταξιδιωτική ασφάλεια σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητρίου, είναι μεταξύ άλλων να χαθούν αποσκευές, καθυστέρηση ή αναβολή πτήσης, κλείσιμο αεροπορικής εταιρείας και θέματα υγείας όπως κάποια ασθένεια και ανάγκη επίσκεψης γιατρού ή χειρουργείο, θέματα τα οποία όμως είναι έκτακτης ανάγκης.

Όπως εξήγησε υπάρχουν επιλογές για κάλυψη για μεμονωμένα ταξίδια ή ετήσια πολιτική πολλαπλών ταξιδιών εάν κάποιος ταξιδεύει συχνά. «Θα υπάρχουν διαφορές στην τιμή ανάλογα με το πού ταξιδεύει κανείς, το χρονικό διάστημα τους ταξιδιού και συχνά την ηλικία και τα όρια κάλυψης για κάθε ασφαλιστικό όφελος. Για παράδειγμα, μεταξύ 1 και 10 εκατομμυρίων ευρώ για επείγουσα ιατρική περίθαλψη», συμπλήρωσε.
Τι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη

«Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές ασφάλειες εκεί έξω. Δέστε προσεκτικά τι καλύπτουν. Το κόστος της ασφάλειας είναι ενδεικτικό και για τις υπηρεσίες/καλύψει που προσφέρει», υπέδειξε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, είτε έχουμε ήδη ασφάλεια ή όχι, υπάρχουν ορισμένα βασικά σημεία τα οποία είναι καλό να μελετήσουμε πριν ολοκληρώσουμε την αγορά ενός συμβολαίου: